Monday, August 28, 2006

Koffia, kiitos!

Metrossa matkallani töistä kotiin kiinnitin huomiota Siilitien asemalta nousseeseen, siististi tyylikkääseen pukuun pukeutuneeseen mieheen. Mies istui vastapäätäni ja avasi salkkunsa, ottaen esiin sieltä pullon olutta. Hän korkkasi pullon ja alkoi siemailla raukeana pullon sisältöä.
Kummaa, mietin itsekseni. En paheksunut sitä, että hän joi olutta, sillä voihan olla, että rankka työ vaatii rankat huvit.

Oluthan on toisaalta janojuoma, joten miksi sitä ei sitten voisi nauttia ihan pelkästään janoon.
Voitaisiinhan olut pakata samanlaisiin kirkkaisiin pulloihin, joissa eri makuisia trendikkäitä vesiä ja limuja kaupataan.
Olin jo kehittelemässä päässäni, miten näitä uusia olutpulloja kaupattaisiin, kun miehen kännykkä soi.
Mies vastasi siihen ja alkoi kertoa kuulumisiaan ja kyselemään mitä puhelimen toisessa päässä olevalle henkilölle kuului. Hän lopetti puhelun kertoen, että hänet oli aamulla irtisanottu ja hän oli viettänyt päivän kuljeskellen ympäriinsä ja nyt hän oli ostanut muutaman oluen kotimatkaa siivittämään. Teoriani oluesta pelkkänä janojuomana romuttui...

Sörnäinen, Sörnäs...

Jään pois ja niin jää pukumieskin. Matkalla rullaportaisiin huomioni kiinnittyy nuoreen tyttöön, joka kantaa sylissään puoliksi juotua mäyräkoiraa. Hän on jo varsin humalassa ja näyttää itkeneen. Menemme rullaportaisiin pukumies, minä ja nuori tyttö, jonka kännykkä alkaa soimaan. Tyttö alkaa itkemään uudestaan, mutta itkun seasta erotan, että hänen poikaystävänsä on tänään muuttanut pois heidän yhteisestä kodistaan.
Rullaportaat päättyvät ja mietin ostaisinko pizzaa kotiin, kun yhtäkkiä kuuluu räsähdys ja tyttö on pudottanut loput mäyräkoiran pullot vahingossa lattialle. Isot kyyneleet valuvat tytön poskia pitkin ja hän kiroaa nopeasti ja terävästi "Vittu".
Sitten tapahtuu jotain yllättävää. Pukumies kävelee tytön luokse ja työntää tytön käteen setelin: "Osta itsellesi uusi, turha mennyttä on surra."
Tyttö näyttää yhtä hölmistyneeltä kuin minäkin ja kiittää nopeasti jatkaen matkaansa.
Pukumies häviää kutosen ratikkaan ja minä päädyn ostamaan sitä pizzaa.
Paskana päivänä solidaarisuus ihmisten kesken siis pelaa....ainakin mitä kaljaan tulee...

1 comment:

  1. Anonymous9:47 PM

    Olutsolidaarisuus on varmasti hienoimpia solidaarisuuden muotoja.

    Niinjoo, olutta ei kai voi pakata kirkkaisiin pulloihin, menee pilalle tms. Siksi aina ruskeita tai viheriäisiä.

    ReplyDelete