Friday, August 25, 2006

Sairaan kaunis maailma

Matkaan iltapäivällä Athos vuorelle....kurkistan kiellettyyn....täällä ei saisi olla, koska synnyin naiseksi.
Onneksi tämä on vain simulaatio ja meidät vähempi arvoisetkin toivotetaan tervetulleiksi. Kaunista....mykistyn aivan...miten tällaista voi olla olemassa jossain minun saavuttamattomissa? Rakastan tuoksua joka salissa leijailee....korvani lepää paikan äänimaailmassa. Rauha. Rakkaus.

Matkaan ihmistungokseen sivistämään itseäni. On kovin nihkeän kosteaa. Poimin novellikokoelman käteeni ja kuuntelen tarinaa espanjalaisesta linnasta. Hiukseni liimautuvat niskaani. Nälkä.

Törmään sinuun. Pidät sadetta. Haluaisin silittää poskeasi. Huomaan ettei kaikki ole hyvin. Näyttelet pärjääväsi. Uskon sinua...hetken. Päätän palata asiaan huomenna. Minulla on muuta seuraa. Ruoka on hyvää. Söpöä tekstiviesteilyä. Tyytyväisyys valtaa mielen. Keikalle?

Paikka täynnä. Kaunis ilta. Kävellään. Eksyn rantaan, mikä tungos. Onko tämä todella Helsinki? Kaikki esitykset loppuneet. Tulin myöhässä, mutta ei harmita, sillä on hehkeää. Kauniita ihmisiä ympärillä. Lettuja mansikkahillolla ja kermavaahdolla. Ilta taisi olla tässä. Kotiinpäin. Yllätys.

Kaunis poika liittyy seuraan ja pyytää minut ja ystäväni mukaansa. Mikä jottei, ilta on nuori. Kadun kulmassa törmään tuttuun teologiin. Lämmin tunne. Kaikkea se kohtalo heittääkin tielleni. Olen hetken liikaa. Ymmärrän vihjeen. Painun baariin, jossa minulle hymyillään monesta suunnasta. Omena light 4,30 e.

Uusia tuttavuuksia Veera ja Meri.....tuntuu vanhalta....nämä on vielä lukiossa. Biljardia ja keskustelua katutaiteesta. Kieli poukkoilee sujuvasti suomen ja englannin välillä. Ruoditaan Siirin uutta tyyliä....Meri tekee musaa Siirin veljen kanssa. Melkein sukua julkkikselle.

Kello tulee puoli kaksi, pilkku. Menisi vielä ratikkakin, ei tarvitsisi maksaa. Nyt kotiin. Ystäväni punastelee. Häntä ei huvittaisi lähteä. Leikin Amoria, soita sille! Juoksen öisiä katuja Senaatintorille. Maassa makaa hakattu nuori mies ja poliisit pällistelevät ympärillä. Sireenin ääni. Ambulanssi ja haavat paikataan. Sprinttaan ratikkaan...onneksi on nuori kuski....hän odottaa....hymyilen kiitokseksi.

Hitto tämä meneekin väärään suuntaan. Hakaniemi, jään pois. Musiikkia korviin ja reipasta kävelyä kotiin. Olet kaunis, mutta ylpeä, mies huikkaa porttikongista. Suoraan siitä laulusta, onkohan hän fani? Neonvalot välkkyvät....onneksi, sillä katuvalot ovat palaneet. Tuttu tuoksu, olen Kurvissa. Jostain kuuluu musiikkia ja nuoripari tanssii kadulla. Stellan Vie mua hivelee korvia. Tuuli sekoittaa hiuksiani. Rohtuneet huulet. Hämeentie on kaunis, kun lennän kotiin pianosoolon siivittämänä.

Koti. Laitan teetä.
Sairaan kaunista...

No comments:

Post a Comment