Monday, July 24, 2006

Kuutamolla

Mitä sitä ihminen tekee, kun ei nukuta yhtään. Käy kuutamokävelyillä, kuuntelee musiikkia, yrittää lukea....kokeiltu on kaikkia ja ihan hyviä vaihtoehtoja ajan tappamiseen nuo ovat, mutta suurin paheeni yön selättämiseen ja unen kiinni saamiseen ovat elokuvat. Ja mielellään romanttiset sellaiset. Iik mikä klishee, mutta oikeasti mieluummin sitä rakkautta (tai siis sitä miten Hollywood sen määrittelee) katsoo kuin draamaa tai actionia (genre jota en muutenkaan ymmärrä)...kauhua katsoisin mielelläni, mutta sitten ei ainakaan nukuttaisi.

Parhaita elokuvia romantiikan nälkäisille unettomille ovat tietysti vanhat kunnon klassikot kuten New York, New York, Sound of Music, My Fair Lady, Breakfast at Tiffany's ja The Way We Were.
Ykkösenä on ehdottomasti lauantainakin televisiosta tullut Marilyn klassikko Some Like It Hot eli Piukat Paikat.
Se on ollut lempparini aivan pienestä pitäen eikä tämä rakkaus ole sammunut vieläkään.

Uusimmista (ja siis tämä on 90-luvulta) lempparini on Pretty Woman, jota voin katsoa uudelleen ja uudelleen kyllästymättä Julia Robertsin miljoonan dollarin hymyyn ja Richard Geren uskomattomaan charmiin.
Kunniamaininnan uusimmista elokuvista saa myös aivan ihana Notting Hill....sillä kuka nyt voisi vastustaa Hugh Grantin sinisiä puppy eyeseja....(joo tiedän kyllä ainakin yhden).

Suomalaisista mainittakoon tietysti Kuutamolla, joka päätyi suosikki listalleni (ja e,i tämä ei pelkästää johtunut ihanasta Peter Franzenista) siitä syystä, koska se niin taitavasti parodioi tätä suurenmoista Hollywood rakkautta ja sen todellisuusarvoa.

Oma lukunsa ovat tietenkin Almodovarin suurenmoiset rakkaustarinat, joissa rakkauden kohteena voi olla oma äiti, koulutoverisi poikakoulussa tai sen miehen, jota ammuit, vaimo. Samalla niin viihdyttävää ja kaunista.

Sinkkuelämän jaksoja voi myös katsoa putkeen dvd:ltä ja uskotella sen olevan yhtä pitkää elokuvaa, sillä siinä vasta sarja, jonka parissa uneton viihtyy....saa itkeä ja nauraa sekä pohtia syvällisiä....ja tietty ihailla kauniita vaatteita ja ihmisiä.

Joku voisi sanoa, että älä unelmoi elämääsi vaan elä unelmaasi, mutta minä tykkään tästä. Maailma itsessään on toisinaan niin kylmä ja kyyninen, että kyllä sinkku aina tarvitseen pienen annoksen romantiikkaa. Minä saan oman "fiksini" elokuvista....toistaiseksi ainakin.

The End

2 comments:

  1. Anonymous12:11 PM

    Taidan tietää kuka tämä Hugh Grantin silmistä innostumaton on :)

    Juuri viikonloppuna tuli tuo Kuutamolla taas katottua ajan ratoksi ja yhä siitä pidin, minun tapauksessani lähinnä Peter Franzenista huolimatta. :) Anna-Leena Härkönen on siinä kyllä mainio.

    ReplyDelete
  2. Aivan oikein arvasit :)
    ja Anna-Leenahan on aivan mainio...fanitan sitä aivan kympillä, mutta kyllä ehkä enemmän kirjallisen tuotannon perusteella

    ReplyDelete