Friday, July 24, 2009

Lights! Camera! Work!

Tämä on ollut aivan hullua.
Mikä siis?
No kahdessa toimipisteessä häärääminen ja edes takaisin ravaaminen.
Peukku alaspäin ja en suosittele.

Kesä on kuitenkin aina jännittävää aikaa, sillä ilmassa on odotusta...siis syksyn.
Ja sen mitä syksy tuo tullessaan.
Jäin tuossa yhtenä päivänä miettimään, että työpaikkani on aivan kuin reality-sarja...ja välillä todella huono sellainen. Ja sanotaan näin, että tämä mielenkiintoinen taloudellinen tilanne vain lisää jännitystä ja 'katsojalukuja'

Yhteen ja samaan paikkaan on tuotu erilaisia ihmisiä.
Jokaisen tausta on toinen toistaan mutkikkaampi...on korkeasti koulutettuja ja niitä joilla on vielä vasta lukio suoritettuna. Ja niitä, jotka ovat pärjänneet elämässä ilman minkäänlaista koulutusta. Näille ihmisille annetaan erilaisia työtehtäviä ja katsotaan kuinka he suoriutuvat niistä. Kuka ottaa johtajan aseman ja kuka alistuu. Kuka on luova ajattelija ja kuka tehokas suorittaja. Lusmuilijat ja väliinputoajat äänestetään pian pois, sillä ryhmässä on tultava toimeen ja sooloiluun ei ole varaa kenelläkään.

Kuinka sitten edetään työpaikalla. Suoraan sanottuna kiltteyteen ei ole varaa.
Korjaus..siis pitää olla kiltti, tai oikeammin miellyttävä, että mahdollisimman moni pitää sinusta, mutta samalla on oltava ovela ja nopea käänteissään. Tämä siksi, että lisätuntien ja siinä samassa palkkion metsästäminen on rumaa puuhaa. Ja tässä olen aina ollut huono, koska totuus on, että olen liian kiltti ihminen.

Työpaikallakaan ei vältytä skandaaleilta ja juoruilta. Milloin kenelläkin on ollut sutinaa kenenkin kanssa ja kuka päätyi pikkujoulujen jälkeen kenenkin luokse yöksi. Miksi joku osasto kärsii jatkuvasti työntekijäpulasta, toinen taas on kaikkien suosiossa ja jossain ei pelaa mikään huonon johtajuuden takia. Suurinkin salaisuus tulee julki aina, sillä reality-sarjan kilpailijat odottavat kuin korppikotkat seuraavaa saalistaan...kenet minä voisin sivuuttaa tuolta ja tuolta paikalta.

No, ehkä elämä työpaikoilla ei ole näin raadollista...ainakaan joka päivä.
Mutta yhtäläisyyksiä löytyy.
Miettikääpä vain omaa työpaikkaanne tässä Big Brotherin uutta tuotantokautta odotellessa!

No comments:

Post a Comment